Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Rande v múzeu: Zamilovaným v Galante pripravili program

Na snímke predaj výrobkov k sviatku sv. Valentína v jednom z obchodov v pasáži v centre Bratislavy 14. februára 2020. Foto: TASR Jaroslav Novák

V expozícii Tradičná ľudová kultúra sa dozvedia o čaroch ľúbostnej mágie a v Lekárni zase recepty na nápoj lásky.

Galanta 11. februára (TASR) - Špeciálny program k sviatku sv. Valentína pripravilo na sobotu podvečer Vlastivedné múzeum (VM) v Galante. Rande v múzeu malo premiéru minulý rok a úspech privátnej prehliadky pre páry bol podľa Judit Pukkai z VM nad očakávania. Múzejníci sa rozhodli zorganizovať ho opäť.

"Počas prehliadky expozícií lektorky vyzdvihnú tematiku randenia a lásky v historických časoch v meštianskom aj dedinskom prostredí. Návštevníci sa naučia základy vejárovej reči, oboznámia sa s ľúbostnou mágiou a pripravia si elixír lásky," informovala Pukkai. Interaktívne tematické prehliadky v slovenskom jazyku budú o 15.00, 16.00 a 17.00 h, v maďarskom jazyku o 15.30, 16.30 a 17.30 h. Účastníci rande sa naučia v expozícii Mestská bytová kultúra niekoľko znakov vejárovej reči, ktorou mladé dámy na spoločenských stretnutiach tajne komunikovali so svojimi ctiteľmi. V expozícii Tradičná ľudová kultúra sa dozvedia o čaroch ľúbostnej mágie a v Lekárni zase recepty na nápoj lásky.