Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V galantskom obvode je priebeh volieb pokojný

Účasť voličov v druhom kole volieb na post predsedu VÚC je v galantskom obvode veľmi slabá.

Galanta 23. novembra (TASR) - Účasť voličov v druhom kole volieb na post predsedu VÚC je v galantskom obvode veľmi slabá. Členovia obvodnej volebnej komisie sa od rána pohybujú po jednotlivých okrskoch a zisťujú, že záujem občanov je menší ako v prvom kole. Povedal to člen Obvodnej volebnej komisie Galanta Atanaz Angelov.

"Hlavne mladým sa nechce k urnám. Na druhej strane nás prekvapila disciplinovanosť starších ročníkov. Hlavne dôchodcovia a podaktorí voliči stredného veku prišli vyjadriť svoj názor," uviedol. Poznamenal, že viacerí z nich chodia do volebných miestností pravidelne. Tieto slová potvrdil aj volič Tibor Lukács z Galanty, ktorý po hlasovaní TASR povedal: "Nikdy som nevynechal žiadne voľby. Svoje volebné právo som využil zakaždým."

Podľa Angelova starší ľudia už majú voľby v živote zabehnuté. Cítiť u nich záujem niečo podporiť alebo zmeniť. "Nájdu si ten krátky čas ísť do volebnej miestnosti a vyjadriť svoj súhlas či nesúhlas," konštatoval. Podotkol, že v druhom kole cítiť útlm. "Pravdepodobne bola slabá propagácia. V prvom kole ten záujem bol väčší," podčiarkol a pripomenul, že priebeh v druhom kole je pokojný.