Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Galéria hudby ponúkne koncert zoskupenia Praque Quiet Music Collective

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Pravidelný cyklus koncertov ponúka v rámci aktuálneho ročníka významné diela zo sólovej i komornej hudby od svetových i domácich skladateľov.

Nitra 30. mája (TASR) - V Nitrianskej galérii pokračuje jarná časť pravidelného koncertného cyklu. Projekt s názvom Galéria hudby je zameraný na hlbšie spoznávanie vážnej hudby všetkých historických období.

Ako uviedli organizátori, 18. ročník podujatia bude pokračovať koncertom zoskupenia Praque Quiet Nusic Collective. "Štvorica talentovaných hudobníkov Ian Mikyska, Anna Paulová, Milan Kárník Jakeš a Luan Goncalves sa v Koncertnej sále Župného domu predstaví 8. júna. Zahrajú skladby od Klausa Langa, Sylvie Lim, Adriána Demoča, Michala Wróblewského a Iana Mikysku," informovala Nitrianska galéria.

Pravidelný cyklus koncertov ponúka v rámci aktuálneho ročníka významné diela zo sólovej i komornej hudby od svetových i domácich skladateľov. "Zaznejú v interpretácií úspešných hudobníkov, ktorí sa etablovali nielen na domácej, ale aj na medzinárodnej scéne," doplnili organizátori.