Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Galéria umenia E. Zmetáka predstavuje najnovšie diela z tvorby K.Decsi

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Návštevníci si ju môžu pozrieť do 28. januára, informovala kurátorka výstavy Martina Bábinová.

Nové Zámky 24. januára (TASR) – Najnovšie diela z tvorby Kati M. Decsi predstavuje Galéria umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch. Krátkodobá štvordňová výstava výtvarníčky má charakter otvoreného ateliéru preneseného do suterénnych priestorov galérie. Návštevníci si ju môžu pozrieť do 28. januára, informovala kurátorka výstavy Martina Bábinová.

Výstava predstaví najnovšie diela z cyklu Transparentné kusy (maľby šťavou z červenej kapusty na papieri)/Archivačné tabule (súbory transparentných kusov uchovaných v epoxide) a naturálno-poetické experimentálne maľby blatom na rôznych podkladoch z cyklu Zemobrazy. "Spoločným menovateľom vystavených diel je pamäť, pominuteľnosť, prchavosť, spomienky a skúmanie možností archivovania myšlienok, ale aj samotných diel a materiálov použitých pri tvorbe," povedala Bábinová.

Kati Madarász Decsi ukončila štúdium na Fakulte umení Technickej univerzity v Košiciach v Ateliéri grafiky a experimentálnej tvorby u profesora Rudolfa Sikoru v roku 2008. V súčasnosti sa vo svojej tvorbe venuje najmä experimentálnej maľbe s využitím prírodných pigmentov, tvorbe epoxidových objektov a site specifik inštaláciám.