Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Galéria v Prievidzi predstaví tvorbu neprofesionálnych výtvarníkov

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Výstavu AMA 2023 si návštevníci budú môcť pozrieť od 1. do 24. februára.

Prievidza 20. januára (TASR) - Galéria Regionart pri Regionálnom kultúrnom centre (RKC) v Prievidzi opäť predstaví tvorbu neprofesionálnych výtvarníkov z okresu. Výstavu AMA 2023 si tam návštevníci budú môcť pozrieť od 1. do 24. februára. TASR o tom informovalo RKC v Prievidzi.

Výstavné podujatie prezentuje diela umelcov z regiónu, ktoré zaslali do regionálneho kola tvorivej súťaže neprofesionálnych výtvarníkov. "Jej cieľom je podporovať záujmovo-umeleckú činnosť, neprofesionálnu výtvarnú tvorbu v celej jej žánrovej rozmanitosti, napomáhať v tejto činnosti jednotlivcom, talentovaným autorom," uviedla Janka Zubajová z RKC v Prievidzi.

Poslaním súťaže je podľa nej tiež poskytovať priestor na prezentáciu a tvorivú konfrontáciu výsledkov neprofesionálnej výtvarnej tvorby na okresnej a regionálnej úrovni.

Súťaž rozdelili do troch vekových skupín a viacerých kategórií ako maľba, grafika, kresba, priestorová, insitná či digitálna tvorba a experiment. Na vernisáži RKC tiež ocení vybraných autorov.