Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Galko: Máme zodpovednosť za zamestnancov, testovať budeme pravidelne

Na archívnej snímke Ľubomír Galko. Foto: TASR -Jakub Kotian

Pri zabezpečení opráv leteckej techniky je nevyhnutná priama prítomnosť väčšiny zamestnaných ľudí, uviedol Galko.

Trenčín 12. januára (TASR) – Vedenie spoločnosti Letecké opravovne Trenčín (LOTN) si uvedomuje zodpovednosť za zdravie svojich zamestnancov, rozhodlo sa ich pravidelne testovať. Prvé kolo testovania urobili v utorok. Informoval o tom generálny riaditeľ spoločnosti Ľubomír Galko.

„Niektorí zamestnanci LOTN pracujú formou home-office, no pri zabezpečení opráv leteckej techniky je nevyhnutná priama prítomnosť väčšiny zamestnaných ľudí. Po ťažkom roku 2020, kedy sa spoločnosť borila s nedostatkom práce, sa vďaka úspechom v domácich aj medzinárodných tendroch naše opravárenské kapacity na rok 2021 zapĺňajú. Každý jeden pracovník je preto potrebný. Na druhej strane tu máme pandémiu a z tohto dôvodu musíme k aktuálnej situácii pristupovať s maximálnou zodpovednosťou,“ uviedol Galko.

Ako dodal, miera pozitivity utorkového testovania zamestnancov bola na úrovni 1,66 percenta, pozitívne testy mali štyria pracovníci spoločnosti. Zamestnanci mohli využiť aj možnosť testovania na zistenie prítomnosti protilátok na koronavírus.

„Na zdraví zamestnancov nám záleží, a preto budeme testovať pravidelne. To nám umožní v rámci možností aj v týchto ťažkých časoch pracovať na získaných zákazkách tak, aby spoločnosť mohla úspešne napredovať,“ uzavrel Galko.