Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Vo výberovom konaní na post generálneho riaditeľa UNLP uspel J. Slávik

Na archívnej snímke Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach. Foto: TASR – František Iván

Slávik bol v minulosti riaditeľom súkromnej nemocnice v košickej Šaci. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) ho za generálneho riaditeľa UNLP vymenoval od 1. júna.

Košice 26. novembra (TASR) – V novembrovom výberovom konaní na post generálneho riaditeľa košickej Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) uspel Ján Slávik, ktorý tento post zastáva od júna tohto roka. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v piatok informovalo, že výberového konania sa zúčastnil ako jediný uchádzač, ktorý sa v stanovenom termíne prihlásil a zároveň splnil predpoklady a požiadavky zriaďovateľa.

Výberové konanie sa uskutočnilo 23. novembra. Slávik predložil projekt stratégie rozvoja nemocnice a odpovedal na otázky členov výberovej komisie, v hodnotení získal celkovo 190 z 200 možných bodov.

Slávik bol v minulosti riaditeľom súkromnej nemocnice v košickej Šaci. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) ho za generálneho riaditeľa UNLP vymenoval od 1. júna. Zároveň z tejto funkcie odvolal Vladimíra Grešša, ktorý stál na čele univerzitnej nemocnice od mája 2020. Minister pre TASR vtedy uviedol, že od výmeny vedenia očakáva zlepšenie medziľudských vzťahov, ako aj ekonomickej situácie v UNLP.

Na MZ SR sa 23. novembra konalo aj výberové konanie na výkonného riaditeľa UNLP pre liečebno-preventívnu starostlivosť. Uspel v ňom Ľuboslav Beňa, ktorý je taktiež v tejto funkcii od júna tohto roku. V hodnotení získal 138 bodov, druhý v poradí Tomáš Andráš ich mal 108.

"Máme veľké plány a priority, chceme zmodernizovať druhú najväčšiu nemocnicu na Slovensku tak, aby spĺňala kritéria tretieho milénia. O našich plánoch a víziách budeme postupne hovoriť s našimi zamestnancami a predstavíme ich aj verejnosti," uviedli v reakcii na oznámenie výsledkov spoločne Slávik a Beňa. Za kľúčové považujú aktuálne zvládnuť tretiu vlnu pandémie. "Denne riešime množstvo problémov, ktoré z toho vyplývajú, stovky mailov, telefonátov a online koordinačných stretnutí, aby sme zabezpečili čo najlepšie pracovné možnosti pre našich zdravotníkov a adekvátnu zdravotnú starostlivosť pre covidových aj necovidových pacientov, ktorú nám dnešná mimoriadne vážna situácia umožňuje," skonštatovali.

Neobsadeným v UNLP ostáva post výkonného riaditeľa pre vedu, výskum a vzdelávanie. Neprihlásil sa žiaden uchádzač. "Z uvedeného dôvodu sa výberové konanie neuskutočnilo a bude vyhlásené nové výberové konanie," oznámilo ministerstvo.