Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Generálny riaditeľ UNLP Košice J. Slávik končí vo funkcii

Na archívnej snímke z 18. júna 2021 zľava riaditeľ UNLP Košice Ján Slávik a minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) v nemocnici UNLP v Košiciach. Foto: TASR – František Iván

Slávik zastával uvedený post od 1. júna minulého roka. Lengvarský ho do funkcie vymenoval po tom, ako odvolal dovtedajšieho generálneho riaditeľa UNLP Vladimíra Grešša.

Košice 31. mája (TASR) - Generálny riaditeľ Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Košice Ján Slávik k utorku končí vo svojej funkcii. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nemocnice Monika Krišková.

Bližšie informácie o tom, z akých dôvodov Slávik skončil, kto by mal byť novým generálnym riaditeľom UNLP, ani o tom, či vo svojej funkcii zostáva výkonný riaditeľ pre liečebno-preventívnu starostlivosť UNLP Ľuboslav Beňa, neposkytla. "Je to v kompetencii Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR," reagovala. Podľa denníka Korzár Slávika odvolal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Rezort na otázky TASR zatiaľ nereagoval.

Slávik zastával uvedený post od 1. júna minulého roka. Lengvarský ho do funkcie vymenoval po tom, ako odvolal dovtedajšieho generálneho riaditeľa UNLP Vladimíra Grešša. Slávik následne uspel vo výberovom konaní, na ktorom sa zúčastnil ako jediný uchádzač. V minulosti bol riaditeľom súkromnej nemocnice v košickej Šaci.