Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Grantový program Hurbanova Tu sme doma sa niesol v znamení pandémie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Tento rok sa všetky projekty niesli v znamení pandémie ochorenia COVID-19.

Hurbanovo 9. decembra (TASR) – Nitrianska komunitná nadácia (NKN) tento rok podporila z grantového programu s názvom Tu sme doma 12 verejnoprospešných projektov. V rámci programu, ktorý je zameraný na zlepšovanie života v Hurbanove, získali aktivisti na jednotlivé činnosti spolu 19.719 eur.

Tento rok sa všetky projekty niesli v znamení pandémie ochorenia COVID-19. Aj preto dostal program pozmenený názov Tu sme doma aj v čase koronakrízy. „Ako už z názvu vyplýva, projekty v roku 2020 súviseli s pomocou v boji s pandémiou. Zameranie projektov bolo rôzne, ale všetky súviseli s prevenciou či ochranou pred vírusom,“ oznámila NKN.

Podporené boli napríklad aktivity zamerané na nákup ochranných a dezinfekčných prostriedkov, bezdotykových dávkovačov dezinfekcie, generátora ozónu, pomoc pri homeschoolingu detí z marginalizovaného prostredia, vybudovanie krytých stojísk na odpad, či čistenie a upratovanie okolia dobrovoľníkmi.

„Obyvatelia Hurbanova sa dokázali zomknúť a pomôcť si navzájom. Do programu sa zapojili zariadenia pre seniorov, sociálnych služieb, materské školy, dobrovoľní hasiči, Slovenský Červený kríž i aktivisti z neformálnych skupín občanov,“ informovala NKN.