Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Guttenbergova knižnica v Oponiciach ukáže 20. roky minulého storočia

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Kristína Mayerová

Ako informovali organizátori, Slovenská národná knižnica počas výstavy v priestoroch Aponyiovskej knižnice sprístupní návštevníkom knihy a časopisy z obdobia, keď ľudia po vojne chceli žiť naplno.

Oponice 6. marca (TASR) - Obdobie po prvej svetovej vojne bude témou podujatia Guttenbergova knižnica, ktoré sa bude v kaštieli v Oponiciach konať od 13. do 31. marca. Témou siedmeho ročníka výstavy sú 20. roky minulého storočia, keď sa ľudstvo spamätávalo z následkov ničivého svetového konfliktu.

Ako informovali organizátori, Slovenská národná knižnica počas výstavy v priestoroch Aponyiovskej knižnice sprístupní návštevníkom knihy a časopisy z obdobia, keď ľudia po vojne chceli žiť naplno. "Prvýkrát v histórii uvidia návštevníci osobnú korešpondenciu rodiny Apponyiovcov a dozvedia sa, že aj šľachtu trápili podobné problémy ako bežných ľudí," uviedol správca knižnice Ondrej Šomodi.

Ako pripomenul, podujatie, ktoré každý rok priláka stovky ľudí, predstaví vzácne knihy inak ako len klasickou výstavou. "V najkrajšej interiérovej knižnice na Slovensku vyrozprávame príbeh formou dramatizovanej prehliadky, počas ktorej sa návštevníci hravou a pútavou formou naučia niečo nové," doplnil Šomodi.