Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Gymnázium v Námestove získalo dotáciu na debarierizáciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Existujúca architektonická debarierizácia je nepostačujúca, resp. zastaralá. Nespĺňa požadované parametre a normy v zmysle platnej legislatívy, uviedla hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

Námestovo 2. augusta (TASR) - Gymnázium Antona Bernoláka v Námestove je prvou školou v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK), ktorá získala dotáciu z plánu obnovy na debarierizáciu. Do výzvy sa doteraz zapojilo deväť stredných škôl, ďalšie svoje projektové zámery pripravujú. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

"Existujúca architektonická debarierizácia je nepostačujúca, resp. zastaralá. Nespĺňa požadované parametre a normy v zmysle platnej legislatívy. Neumožňuje komplexnú dostupnosť žiakom s obmedzenou mobilitou," vysvetlila Lacová.

Schválená celková hodnota projektu je 129.178 eur. Hovorkyňa dodala, že hlavným cieľom projektu je zabezpečiť bezproblémovú fyzickú dostupnosť vzdelávania v školských priestoroch gymnázia pre čo najväčší počet žiakov so zdravotným znevýhodnením. "So stavebnými úpravami sa už začalo, hotové by mali byť do konca roka," uviedla.