Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Habánik vstúpil do tretieho funkčného obdobia na poste rektora TnUAD

Rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Jozef Habánik, foto z archívu. Foto: TASR/KP SR

Habánik stojí na čele univerzity od decembra 2012, keď ho vtedajší minister školstva poveril funkciou rektora.

Trenčín 27. januára (TASR) – Podpora excelentnosti a výskumu sú prioritami staronového rektora Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne Jozefa Habánika v novom štvorročnom funkčnom období. Do funkcie ho v utorok (26. 1.) na návrh Akademického senátu univerzity vymenovala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

„Výsledok hlasovania Akademického senátu je pre mňa veľkým záväzkom. Je to však aj o spoločnej zodpovednosti napĺňať ciele ďalšieho kvalitatívneho rozvoja univerzity. Pracovať budeme aj na nových ubytovacích kapacitách pre študentov a vybudovaním univerzitného študentského mestečka chceme študentom vytvoriť príjemné prostredie nielen na štúdium, ale aj na oddych. Naďalej budeme podporovať talentovaných študentov a zvyšovať nároky na výsledky vzdelávania. Odmenou za naše úsilie budú úspešní absolventi a ich dôvera k nám,“ uviedol Habánik.

Habánik stojí na čele univerzity od decembra 2012, keď ho vtedajší minister školstva poveril funkciou rektora. V marci 2013 mu Akademický senát pri voľbe kandidáta na rektora vyjadril jednomyseľnú podporu a prezident SR ho vymenoval za rektora v máji 2013. Habánik oficiálne nastupuje na svoje tretie funkčné obdobie v pozícii rektora univerzity.