Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Handlová chce získať do nájmu časť chaty Martinka a opraviť ju

Ilustračná snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

Mesto má záujem prenajať si celú polovicu chaty od Lesov SR a z nenávratného finančného príspevku z Integrovaného regionálneho operačného programu ju zrekonštruovať.

Handlová 5. septembra (TASR) - Mesto Handlová chce získať do nájmu časť chaty Martinka. Miesto oddychu Handlovčanov má v pláne zrekonštruovať a využívať i na výučbu lesnej pedagogiky či podujatia. Zámer žiadosti o nájom odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom augusta.

"Chata Martinka je ikonická stavba pre veľa Handlovčanov, ktorí chodia po okolitých horách. Aj v súčasnosti ju využívame na rôzne akcie. Našli sme spôsob, ako by sme ju dokázali zveľadiť. S pomocou Miestnej akčnej skupiny Žiar by sme vedeli získať peniaze na rekonštrukciu," načrtol viceprimátor Radoslav Iždinský.

Stavbu podľa neho užíval súkromný správca a miestny poľovnícky zväz. Mesto má záujem prenajať si celú polovicu chaty od Lesov SR a z nenávratného finančného príspevku z Integrovaného regionálneho operačného programu ju zrekonštruovať. "Podmienkou udelenia peňazí je vlastníctvo stavby alebo zmluva o prenájme, to dosiahneme v ďalších dňoch s Lesmi SR," doplnil viceprimátor.

S rekonštrukciou chaty chce samospráva podľa neho začať v najbližších mesiacoch, závisieť to však bude od toho, kedy sa mestu podarí uzatvoriť nájom.