Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

V špeciálnej ZŠ v Handlovej vybudovali multisenzorickú miestnosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Miestnosť na Špeciálnej základnej škole v Handlovej odovzdali do užívania v týchto dňoch počas pripomienky 75. výročia založenia školy.

Handlová 22. júna (TASR) - Multisenzorickú relaxačnú miestnosť Snoezelen vybudovali v Špeciálnej základnej škole (ŠZŠ) v Handlovej. Škola ju otvorila pri príležitosti 75. výročia svojho založenia. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Snoezelen je multifunkčná metóda, ktorá sa realizuje v obzvlášť príjemnom a upravenom prostredí pomocou svetelných a zvukových prvkov, vôní a hudby, pričom jej cieľom je vyvolanie zmyslových pocitov,"
pripomenula Paulínyová. Metóda je podľa nej určená najmä pre osoby s vývinovými poruchami, mentálnym, telesným alebo viacnásobným postihnutím, poruchou autistického spektra, poruchami správania a učenia, psychickými poruchami, traumatickým poranením mozgu, pre osoby s demenciou a pre chronicky chorých pacientov.

Miestnosť na ŠZŠ odovzdali do užívania v týchto dňoch počas pripomienky 75. výročia založenia školy. Pomocnú triedu pre vzdelávanie žiakov s mentálnym postihnutím totiž zriadili pri prvej štátnej ľudovej škole v Handlovej na základe rozhodnutia povereníctva školstva a osvety v Bratislave začiatkom júna 1948. Zriaďovateľom školy je Regionálny úrad školskej správy v Trenčíne.