Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Duklianska ulica v Handlovej bude po novom jednosmerná

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Zmena dopravného značenia má zabezpečiť plynulosť a tým aj bezpečnosť cestnej premávky.

Handlová 19. júna (TASR) - Duklianska ulica v Handlovej bude po novom jednosmerná v smere od Cintorínskej k ulici Kremnická. Zmena dopravného značenia má zabezpečiť plynulosť a tým aj bezpečnosť cestnej premávky. Vodiči budú po novom môcť parkovať svoje vozidlá vľavo v smere jazdy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

K zmene dopravného značenia pristúpilo mesto ešte v roku 2020, lebo na ulici dochádzalo k opakovanému parkovaniu na komunikácii, ktorej šírka 5,5 metra parkovanie neumožňuje. "Zaparkované autá vytvárali prekážky v cestnej premávke a komplikovali prejazd autobusov a nákladných vozidiel odvážajúcich komunálny odpad. V tomto úseku sa nachádzajú rodinné domy a ich napojenia, po ulici premáva jednosmerne linka mestskej hromadnej dopravy," spomenula Paulínyová.

Ako pilotný projekt zlepšenia prejazdnosti ulice tam samospráva v novembri minulého roka osadila dopravné značky zákaz státia. Toto riešenie sa však stretlo s nesúhlasom obyvateľov ulice, ktorí mestu doručili nesúhlasné vyjadrenie. "Cestný správny orgán dospel po detailnom zvážení k záveru, že uvoľnením pravej strany vozovky a určením parkovania vľavo bude zabezpečená nevyhnutná a väčšia prehľadnosť dopravy, a teda bude v uvedenej lokalite zabezpečená najväčšia možná bezpečnosť," dodala hovorkyňa mesta.