Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

SENIORI, POZOR NA PODVODNÍKOV: Opäť to skúšajú po telefóne

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia vyzýva seniorov a žiada ich príbuzných, aby dôchodcom vysvetlili, že nemajú telefonicky poskytovať žiadne údaje, ihneď majú ukončiť hovor a volať štátnu políciu či MsP.

Handlová 24. novembra (TASR) - Mestská polícia (MsP) Handlová upozorňuje seniorov na podvodné telefonáty. Neznáma osoba v nich vystupuje ako pracovník Poštovej banky a následne ako policajti, ktorí seniorovi tvrdia, že je vo veľkom nebezpečenstve. Mestskí policajti o tom informovali na webe mesta.

"Štátna aj MsP prijali behom niekoľko minút súbežne niekoľko telefonických oznamov od seniorov, ktorých kontaktovala neznáma osoba z čísla s českou predvoľbou i zo súkromného čísla," uviedla MsP Handlová.

Neznáma osoba sa predstavila ako pracovník Poštovej banky so zámienkou doručenia zásielky na adresu, pričom disponuje menom i adresou seniora. "Pýta sa, či je senior sám doma, má doma hotovosť, šperky a či si šetrí na pohreb. Po ukončení hovoru opakovane neznáme osoby volajú a predstavujú sa ako policajti z kriminálky a pýtajú sa, či senior prijal pred chvíľou telefonát od Poštovej banky. Následne na to uvádzajú, že o chvíľu obkľúčia dom na uvedenej adrese, lebo sa nachádza vo veľkom nebezpečenstve," priblížili mestskí policajti.

MsP vyzýva seniorov a žiada ich príbuzných, aby dôchodcom vysvetlili, že nemajú telefonicky poskytovať žiadne údaje, ihneď majú ukončiť hovor a volať štátnu políciu či MsP.