Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Handlová upraví stránkové hodiny na mestskom úrade

Ilustračné foto. Foto: TASR - Andrej Budai

Vzhľadom na to, že budova handlovského mestského úradu nie je plne klimatizovaná, mesto vopred žiada obyvateľov, aby si v prípade letných horúčav preverili pracovnú dobu.

Handlová 9. júla (TASR) – Samospráva Handlovej pristúpila k dočasnému zavedeniu nestránkového štvrtka na mestskom úrade. Obmedzenie súvisí s nedokončenou agendou zamestnancov pre pandémiu nového koronavírusu aj so štatistickým zisťovaním, a potrvá od 16. júla do konca augusta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Samospráva pristúpila k rozhodnutiu z dôvodu požiadavky vedúcich jednotlivých oddelení MsÚ. Keďže úrady štátnej správy majú zvyčajne určený za nestránkový deň štvrtok, mesto sa prispôsobilo.

„Ako sme avizovali, úrad chceme otvoriť a na tom trváme. Zároveň nám mimoriadna situácia vstúpila do všetkých procesov. Zamestnanci fungovali počas mimoriadnej situácie, ale aj inštitúcie, s ktorými komunikovali, pracovali v mimoriadnom režime. Na stole sa všetkým nakopila nevybavená agenda," ozrejmila primátorka Silvia Grúberová.

Zároveň prednosta MsÚ Tibor Kolorédy podľa nej začal riešiť veľmi rozsiahlu agendu sčítania obyvateľov, domov a bytov, kde má mesto ako verejná správa spracovať a zaevidovať 1651 rodinných domov a vyplniť doslova viac ako 34 000 riadkov formulárov. „Verím, že sa nám to spoločne podarí a obyvateľom ďakujem za pochopenie," podotkla.

Vzhľadom na to, že budova handlovského mestského úradu nie je plne klimatizovaná, mesto vopred žiada obyvateľov, aby si v prípade letných horúčav preverili pracovnú dobu.

„Ak budú viac dní po sebe tropické horúčavy, pracovná doba bude určená od 6:00 do 14:00 na potrebný čas," priblížila Paulínyová. O posune podľa nej rozhodne primátorka na základe krátkodobých predpovedí počasia Slovenského hydrometeorologického ústavu.