Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Handlová sociálne slabším obyvateľom rozdávala rúška a letáky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Obyvatelia z Baníckej kolónie prijali opatrenia rôznym spôsobom.

Handlová 3. apríla (TASR) - Mesto Handlová zabezpečilo pre sociálne slabších obyvateľov žijúcich v Baníckej kolónii ochranné rúška. Ide o jedno z opatrení na zamedzenie šíreniu nového koronavírusu v skupine rómskych obyvateľov baníckeho mesta.

Prácu s marginalizovanou komunitou v Baníckej kolónii zabezpečuje už dlhodobo sociálne oddelenie Mestského úradu v Handlovej. "Zvolili sme letáky, ktoré jednoduchším spôsobom informujú ľudí, aby nemuseli čítať rôzne 'omáčky' a dostali sa k jadru veci, a bolo im to podané zrozumiteľne. Ďalším krokom bolo rozdávanie rúšok, ktoré zamestnanci sociálneho oddelenia získali od dobrovoľných darcov," načrtla primátorka Silvia Grúberová.

V informačnej kampani pokračovala samospráva podľa nej aj vďaka mestským policajtom, ktorí na aute a s pomocou ampliónu dvakrát do dňa vyhlasovali obyvateľom základné informácie, aby boli poučení a informácie pochopili.

Obyvatelia z Baníckej kolónie prijali opatrenia rôznym spôsobom. "Mám informácie, že niektorí sa k tomu stavajú veľmi zodpovedne, ale mám i informácie, že po tom, ako odišla mestská polícia alebo pracovník sociálneho oddelenia, išli rúška dole z tvárí a obyvatelia neboli ochotní ich nosiť," priblížila primátorka.

"Preventívne opatrenia sme zabezpečili a je teraz na obyvateľoch zo všetkých lokalít mesta, aby sa správali zodpovedne," vyhlásila Grúberová.