Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mesto Handlová opravilo strechu kaplnky na cintoríne v Novej Lehote

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Samospráva na opravu vyčlenila 8000 eur. Keďže budovu poistila, nahlásila poškodenie strechy ako poistnú udalosť a prizvala poisťovaciu spoločnosť.

Handlová 5. mája (TASR) - Mesto Handlová zabezpečilo opravu strechy kaplnky na cintoríne v Novej Lehote. Budovu ešte vlani v auguste poškodil silný vietor. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Obhliadka ukázala, že poškodený je celý krov budovy. Nemenila sa preto iba strecha, ale aj krov. Poškodenia boli aj vo vnútri kaplnky," uviedla Paulínyová.

Samospráva na opravu vyčlenila 8000 eur. Keďže budovu poistila, nahlásila poškodenie strechy ako poistnú udalosť a prizvala poisťovaciu spoločnosť. "Momentálne čakáme na výsledky obhliadky poisťovňou a rozhodnutie o výške preplatenia investície na opravu strechy," ozrejmila hovorkyňa.

Mesto podľa nej komunikuje so správcom cintorína aj s miestnou farou. "Vieme, že budovu využívali a využívajú miestni obyvatelia ako smútočnú kaplnku počas pohrebov. Keďže správca cintorína potvrdil, že cintorín v Novej Lehote má ešte kapacitu na hrobové miesta, kaplnka bude určite ešte nejaký čas aktívne využívaná," uzavrela.