Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Web Handlovej má nový dizajn

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na stránke mesto prepracovalo novinky a vo vrchnej časti nájdu ľudia aj rýchle odkazy na počasie, galériu alebo kalendár. Zmenilo sa tiež prepínanie jazykov.

Handlová 30. septembra (TASR) – Web mesta Handlová má nový dizajn. Úpravy reagujú na svetelné podmienky, na stránke pribudol blok rýchlych správ. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

„Nový dizajn stránky je na 90 percent zhodný s pôvodným, prináša ale niekoľko výrazných vylepšení. Dizajn je viac kompaktný a uspôsobený obsahu, ktorý aktuálne na stránkach ľudia používajú," uviedla Paulínyová.

Web podľa nej po novom reaguje na svetelné podmienky a mení svetlú a tmavú tému stránky, prednastavený má denný cyklus, čo znamená, že počas dňa má stránka biele pozadie a popoludní a večer sa automaticky mení pozadie na tmavé.

„Na stránke pribudol blok rýchlych správ, ktorý zobrazuje posledné aktuality. Správy v aktualitách fungujú zároveň ako linky, na ktoré je možné kliknúť a dostať sa tak rýchlo aj na správu staršiu ako dva dni bez toho, aby ju návštevníci museli prácne hľadať," doplnila.

Na stránke mesto prepracovalo novinky a vo vrchnej časti nájdu ľudia aj rýchle odkazy na počasie, galériu alebo kalendár. Zmenilo sa tiež prepínanie jazykov.

„Okrem iného sa postupne napĺňa obsah stránky novými informáciami. Napríklad sekcia Kam s odpadom, ktorá sa ďalej vetví na jednotlivé separačné zložky, je doplnená o videá, ako pri separovaní narábať s plastom, papierom či kovmi. Chystáme aj informácie, ako v meste nakladať s elektroodpadom alebo nebezpečným odpadom," dodala hovorkyňa mesta.