Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Handlovčan neoprávnene vnikol do bytu a pospal si tam na gauči

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, aby starostlivo zamykali dvere a zatvárali okná.

Handlová 8. marca (TASR) - Trest odňatia slobody hrozí 24-ročnému Handlovčanovi, ktorý neoprávnene vnikol do jedného z bytov v Handlovej, a tam si až do príchodu majiteľa pospal. Muža policajti obvinili z prečinu porušovania domovej slobody. Informoval o tom v pondelok trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Obvinený mal bez použitia násilia vniknúť cez neuzamknuté francúzske okno do bytu nachádzajúceho sa na prízemí budovy. V byte mal zotrvať až do príchodu majiteľa, ktorý ho našiel spať na gauči v obývačke," opísal Kudlička.

Muž mal následne podľa neho utiecť cez francúzske okno preč z bytu, nič nepoškodil a ani neodcudzil. "Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," dodal.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, aby starostlivo zamykali dvere a zatvárali okná. "Nezabúdajte ani na podkrovie, poschodie, malé strešné okná a pivničné okná. Páchateľ je schopný dostať sa do vnútra každým otvorom väčším ako ľudská hlava," ozrejmil Kudlička. Polícia podľa neho radí, aby ju poškodení ihneď kontaktovali na bezplatnom telefónom čísle 158.