Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Handlovčania z baníckej kolónie si vybudovali futbalové ihrisko

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Mestská firma poskytla ťažkú techniku na navezenie zeminy a vyrovnanie terénu, zároveň jej zamestnanci zabetónovali železné stĺpiky a priviezli drevené palety ako základ na budúce mantinely ihriska.

Handlová 9. novembra (TASR) - Obyvatelia baníckej kolónie v Handlovej majú k dispozícii futbalové ihrisko, zveľadené je i jeho okolie. Športovisko vzišlo z iniciatívy učiteľov zo Základnej školy (ZŠ) Morovnianska cesta, ktorí pracujú s deťmi z marginalizovanej rómskej komunity. Žiaci spolu s učiteľmi ihrisko svojpomocne vybudovali. Informovala o tom škola na webovej stránke mesta.

"Práce odštartovala oprava a skrášlenie autobusovej zastávky na ulici Jána Vallu, ako aj inštalácia bezpečnostnej kamery mestskou políciou, ktorá tento priestor monitoruje. Pokračovalo sa na jar 2021, keď sa vysadili stromčeky a začal sa upravovať terén," povedali zo ZŠ.

Následne sa uskutočnilo niekoľko brigád, počas ktorých žiaci upratali priestor a vyzbierali odpadky. "Nanešťastie, práce sa na dlhšiu dobu pozastavili a pokračovať sme mohli až tento rok," doplnila škola.

Mestská firma poskytla ťažkú techniku na navezenie zeminy a vyrovnanie terénu, zároveň jej zamestnanci zabetónovali železné stĺpiky a priviezli drevené palety ako základ na budúce mantinely ihriska. "Žiaci a učitelia na niekoľkých brigádach, aj počas víkendov, zase rozhŕňali zeminu, maľovali stĺpiky, pripevňovali palety, naťahovali siete, zbierali odpadky. Palety natierali pracovníci verejnoprospešných služieb," dodala škola.