Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Handlovská nemocnica poskytuje iba ambulantnú a následnú starostlivosť

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nemocnica nedisponuje lôžkami s umelou pľúcnou ventiláciou.

Handlová 25. novembra (TASR) - Ambulantnú a následnú zdravotnú starostlivosť bude nemocnica v Handlovej poskytovať aj počas mimoriadneho režimu. Informovala o tom vo štvrtok riaditeľka nemocnice Marta Eckhardtová.

"Vzhľadom na to, že naša nemocnica poskytuje len následnú zdravotnú starostlivosť v rámci oddelenia dlhodobo chorých a ambulantnú zdravotnú starostlivosť, obmedzenie plánovaných hospitalizácií a zákrokov v zmysle príkazu ministra zdravotníctva sa nás netýka," vysvetlila Eckhardtová.

Pre pacientov s ochorením COVID-19 nemocnica vyčlenila v zmysle príkazu Ministerstva zdravotníctva SR podľa nej 16 lôžok, čo však bolo nedostatočné a v súčasnosti poskytuje týmto pacientom následnú zdravotnú starostlivosť na 20 lôžkach.

Nemocnica nedisponuje lôžkami s umelou pľúcnou ventiláciou. "Robíme všetko, čo je v našich silách, tretia vlna naplno zasiahla predovšetkým neočkovaných pacientov. Vďaka zaočkovanosti nemáme obrovské výpadky personálu, ako to bolo v predchádzajúcom období," dodala Eckhardtová.