Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Handlovská nemocnica opätovne povolila návštevy pacientov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Počas celého trvania návštevy musia mať príbuzní podľa hovorkyne skupiny Agel SK Martiny Pavlikovej riadne nasadený respirátor FFP2 alebo FFP3, prekrývajúci ústa aj nos.

Handlová 29. novembra (TASR) - Nemocnica v Handlovej opätovne povolila návštevy hospitalizovaných pacientov. Rozhodnutím reaguje na zlepšenie epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19. Návštevy majú povolené aj klienti Senior centra sv. Kataríny. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

"Príbuzní či známi, ktorí prídu svojich blízkych navštíviť, nesmú mať príznaky COVID-19, ani ošetrujúcim lekárom nariadenú domácu izoláciu a liečbu. Je potrebné, aby sa preukázali negatívnym výsledkom antigénového testu," uviedla Pavliková.

Počas celého trvania návštevy musia mať príbuzní podľa nej riadne nasadený respirátor FFP2 alebo FFP3, prekrývajúci ústa aj nos. Návštevu je potrebné si dohodnúť vopred.

"Návštevné hodiny v nemocnici a Senior centre sú od 15.00 h do 17.00 h. Personál má právo rozhodnúť o okamžitom ukončení návštevy v prípade, že návštevník nedodržal stanovené protiepidemiologické opatrenia," dodala Pavliková.