Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Handlovská nemocnica plánuje otvoriť urologickú ambulanciu

Ilustračné foto Foto: TASR

V súčasnosti realizujeme súbežne niekoľko činností na zabezpečenie správneho fungovania novej ambulancie, uviedla Pavliková.

Handlová 12. augusta (TASR) - Nemocnica v Handlovej pripravuje otvorenie novej urologickej ambulancie. Zvýšiť tak chce dostupnosť a rozsah poskytovaných služieb zdravotnej starostlivosti a jej kvalitu. Prvých pacientov by mali zdravotníci začať vyšetrovať v októbri. Informovala o tom vo štvrtok Martina Pavliková, hovorkyňa spoločnosti Agel SK, pod ktorú handlovská nemocnica patrí.

"Nemocnica plánuje otvorenie novej urologickej ambulancie v budove polikliniky od októbra. Súčasťou špecializovaného vyšetrenia bude aj možnosť USG vyšetrenia, ambulancia bude poskytovať aj jednodňovú zdravotnú starostlivosť v odbore urológia," priblížila riaditeľka nemocnice Marta Eckhardtová.

Týmto krokom zdravotnícke zariadenie podľa nej reaguje na nedostatok špecializovanej zdravotnej starostlivosti v Handlovej. "V súčasnosti realizujeme súbežne niekoľko činností na zabezpečenie správneho fungovania novej ambulancie ako úprava priestorov, zmluvné vzťahy so všetkými poisťovňami, personálne zabezpečenie a materiálno – technické vybavenie, aby sme boli pripravení spustiť činnosť ambulancie v naplánovanom čase," dodala Pavliková.