Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Handlovská samospráva zabezpečila výstavbu nových parkovacích miest

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V Handlovej pribudlo dovedna 37 nových parkovacích miest.

Handlová 16. novembra (TASR) - Samospráva Handlovej zabezpečila výstavbu ďalších parkovacích plôch na území mesta. Nové miesta pre odstavenie vozidiel za viac ako 50.000 eur pribudli na uliciach Prievidzská a Mostná. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

V Handlovej pribudlo dovedna 37 nových parkovacích miest. "Na ulici Prievidzská medzi číslami 17 a 19 je to sedem parkovacích miest, pri čísle 15 ďalších sedem a v okolí čísla 13 štyri parkovacie miesta. Parkovacia plocha pre 12 motorových vozidiel vznikla na ulici Mostná medzi číslami 33 a 39 a sedem parkovacích miest medzi číslami 55 a 61," konkretizovala Paulínyová.

I keď na parkoviskách už môžu podľa nej motoristi parkovať, drobné nedorobky, na ktoré mesto poukázalo, stavebník dokončí do konca novembra tohto roka. "Záruka na stavebné práce je päť rokov, počas ktorých má zhotoviteľ povinnosť odstrániť prípadné chyby diela bezplatne," doplnila.

Vybudovanie parkovísk mesto hradilo zo svojho rozpočtu, náklady predstavovali 52.815,17 eura. "Vybudovanie odstavných plôch je súčasťou dlhodobej stratégie samosprávy vedúcej k upokojeniu dopravy v meste," pripomenula hovorkyňa.