Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Hanušovce si pripomínajú aj 690. výročie prvej písomnej zmienky

Na snímke mesto Hanušovce nad Topľou s viaduktom, ako ho vidieť z Medzianskeho hrádku. Medzianky. Foto: TASR - Jana Ďurašková

Pre návštevníkov sú pripravené i stánky s občerstvením a remeselným tovarom. Program je zverejnený na webstránke mesta www.hanusovce.sk.

Hanušovce nad Topľou 2. septembra (TASR) - Po dvojročnej prestávke z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 sa od piatka do nedele (2. - 4. 9.) konajú v Hanušovciach nad Topľou Dni mesta.

Ako pre TASR uviedol prednosta mestského úradu Slavomír Karabinoš, tento rok je program obohatený o oslavy 690. výročia prvej písomnej zmienky o meste. V piatok sa v programe predstaví folklórny súbor (FS) Oblík s tanečno-divadelnou komédiou "A po mojim budze", ďalej FS Vargovčan, hudobná kapela Gipsy Culy a vyhlásia tiež výsledky piesní Rómsky slávik. Večer je pripravené letné kino.

Sobotňajší program sa podľa prednostu začne divadlom pre deti a po ňom sa predstavia kapely Hrdza a Ščamba. Zároveň budú vyhlásené výsledky športových podujatí. V nedeľu sa program začne ekumenickou bohoslužbou a nasledovať pripomenutie si 690. výročia prvej písomnej zmienky o meste. Následne vystúpi FS Dúbravienka a FS Jurošík.

Pre návštevníkov sú pripravené i stánky s občerstvením a remeselným tovarom. Program je zverejnený na webstránke mesta www.hanusovce.sk.