Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Hasiči likvidujú požiar skládky v katastri obce Nitrica

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Igor Šenitko doplnil, že na skládke došlo podľa svedeckej výpovede k výbuchu a jej následnému rozhoreniu.

Nitrica 7. augusta (TASR) - Požiar skládky v katastrálnom území Nitrice v okrese Prievidza likviduje v nedeľu 13 profesionálnych a 24 dobrovoľných hasičov. TASR o tom informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Igor Šenitko.

Doplnil, že na skládke došlo podľa svedeckej výpovede k výbuchu a jej následnému rozhoreniu. "Hĺbka uskladneného odpadu je zhruba 10 metrov. Zároveň so zalievaním sa časť skládky zahŕňa, aby sme zamedzili prístupu kyslíka a časť skládky sa znovu nerozhorela. Samozrejme, k tomuto stavu prispieva aj veterné počasie, ktoré v lokalite momentálne pretrváva," uviedol krajský riaditeľ.

Požiar je podľa neho lokalizovaný. "Na mieste sú zamestnanci kontrolného chemického laboratória zo Slovenskej Ľupče, ktorí zatiaľ nenamerali znečistenie ovzdušia," dodal Šenitko.