Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Hasiči naďalej zasahujú vo Vysokej pri Morave

Hasiči ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na mieste zasahuje jeden kus hasičskej techniky a traja hasiči, keďže tam aktuálne prebiehajú vyšetrovacie úkony polície.

Bratislava 3. augusta (TASR) - Malackí hasiči naďalej zasahujú na Továrenskej ulici vo Vysokej pri Morave, kde sa jedna osoba poliala benzínom, podpálila a následne v nemocnici zomrela.

Na mieste zasahuje jeden kus hasičskej techniky a traja hasiči, keďže tam aktuálne prebiehajú vyšetrovacie úkony polície. TASR o tom dnes informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

"Polícia vyšetruje okolnosti nešťastia, ku ktorému prišlo dnes krátko pred 7.00 h na pozemku jedného z rodinných domov na Továrenskej ulici v obci Vysoká pri Morave. Podľa dosiaľ zistených skutočností na mieste 55-ročný muž sa mal v skorých ranných hodinách vyhrážať podpálením 41-ročnej žene a následne sa mal pravdepodobne poliať horľavinou a podpáliť sa. Privolaná policajná hliadka muža na mieste ihneď uhasila a až do príchodu rýchlej zdravotníckej pomoci policajti mužovi poskytovali potrebnú prvú pomoc. Aj napriek rýchlemu zásahu policajnej hliadky bol muž v kritickom stave vrtuľníkom transportovaný do jednej z bratislavských nemocníc," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Karina Považanová. Vecou sa, podľa jej slov v súčasnosti zaoberajú policajti príslušného policajného oddelenia. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu nebezpečného vyhrážania. Ďalšie okolnosti sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania.

"Muža s popáleninami na 90 percentách tela previezli do Univerzitnej nemocnice v bratislavskom Ružinove," povedal pre portál Čask.sk Jozef Minár z operačného strediska záchrannej služby. Štefan po niekoľkých hodinách v nemocnici zomrel.

Rodine popáleného muža - manželke a dvom deťom - prišli na pomoc vysporiadať sa s psychickým šokom záchranári a odborníci z tímu krízovej intervencie a psychosociálnej pomoci - Modrý anjel. Záchranári manželku a jedno dieťa ošetrili, druhé dieťa previezli do nemocnice v Bratislave.