Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Hasiči počas Vianoc zasahovali pri udalostiach v obytných priestoroch

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Na Štedrý večer o 20. hodine bol ohlásený požiar rodinného domu v obci Malženice v okrese Trnava.

Hlohovec/Trnava 27. decembra (TASR) - Dva zásahy v Hlohovci a jeden v Malženiciach absolvovali trnavskí a hlohovskí hasiči počas vianočných sviatkov v obytných priestoroch. Vo všetkých prípadoch museli bývajúci vyhľadať lekársku pomoc. Informovala o tom krajská hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

Na Štedrý večer o 20. hodine bol ohlásený požiar rodinného domu v obci Malženice v okrese Trnava. Pri zakurovaní v krbe nastal výbuch jeho sklenej výplne, pričom prišlo k povrchovým poraneniam u dvoch maloletých detí. "Na mieste výbuchu neboli známky požiaru. Príslušníci v autonómnych dýchacích prístrojoch prekontrolovali krb domu. Maloletým osobám bola poskytnutá predlekárska prvá pomoc a následne boli odovzdané záchrannej zdravotnej službe, ktorá ich previezla do zdravotníckeho zariadenia," uviedla Košťálová.

V sobotu (25. 12.) horelo v jednom z bytov obytného domu na ulici SNP v Hlohovci. Požiar vznikol v kúpeľni, preto museli hasiči pri zásahu rozoberať umakartové bytové jadro. Po uhasení požiaru prieskum bytu a rozvodov potrubia pomocou termovíznej kamery nepreukázal žiadne skryté ohniská. Došlo k poraneniu hlavy u jednej osoby. "Požiar vznikol v dôsledku manipulácie s otvoreným ohňom a spôsobil škodu vyčíslenú na sumu 5000 eur," uviedla hovorkyňa.

V nedeľu (26. 12.) po 13.00 h bola nahlásená intoxikácia dvoch osôb oxidom uhoľnatým v rodinnom dome v Hlohovci. K úniku nebezpečnej látky prišlo cez plynové kachle v jednej z izieb. Veliteľ zásahu nariadil odstavenie kachieľ od prívodu zemného plynu. "Hasiči osobám poskytli predlekársku prvú pomoc. Rodina bola poučená o nutnosti vykonania revízie vykurovacieho telesa servisným technikom," doplnila Košťálová.