Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Hasiči pokračujú v prácach na požiarisku v Šuranoch

Na archívnej snímke hustý dym stúpa počas požiaru výrobnej haly v Šuranoch v Novozámockom okrese 27. januára 2020. Foto: TASR Henrich Mišovič

Na mieste je 50 hasičov s desiatimi kusmi hasičskej techniky.

Bratislava 28. januára (TASR) - Požiar výrobnej haly v Šuranoch sa hasičom stále nepodarilo úplne zlikvidovať. Situáciu momentálne komplikuje hustý dážď, ktorý primŕza. TASR o tom v utorok informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Ako priblížila, hasiči zasahujú v silno zadymenom prostredí, pričom od začiatku zásahu spotrebovali viac ako 300 kusov autonómnych dýchacích prístrojov. "Situáciu však majú pod kontrolou a ďalšie rozšírenie požiaru nehrozí. Doposiaľ nedošlo pri udalosti k žiadnym zraneniam zasahujúcich hasičov," dodala.

K požiaru vo výrobnej hale došlo v pondelok (27. 1.) krátko pred piatou hodinou ráno.

Hasiči pokračujú aj v utorok v hasiacich prácach na požiarisku v Šuranoch



Profesionálni a dobrovoľní hasiči pokračujú aj v utorok v hasiacich prácach na požiarisku v Šuranoch. Na mieste je 50 hasičov s desiatimi kusmi hasičskej techniky. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"V hasení budú pokračovať počas celej noci. Doposiaľ sa pri hasení požiaru spotrebovalo približne 500.000 litrov vody," doplnila.