Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Hasiči v Žiar nad Hronom začnú dezinfikovať kontajnery a zastávky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Vladimír Benko

Dobrovoľný hasičský zbor mesta nebude podľa jeho slov dezinfikovať cesty a chodníky, ale kontajnery v stojiskách, teda ich vrchnú časť, ktorej sa dotýkajú ľudia.

Žiar nad Hronom 30. marca (TASR) - Žiarski dobrovoľní hasiči budú dezinfikovať kontajnery, autobusové zastávky a bankomaty. Primátor Peter Antal informoval, že s týmto ďalším opatrením zameraným na zamedzenie šírenia nového koronavírusu začnú od utorka (31. 3.).

Dobrovoľný hasičský zbor mesta nebude podľa jeho slov dezinfikovať cesty a chodníky, ale kontajnery v stojiskách, teda ich vrchnú časť, ktorej sa dotýkajú ľudia. Zamerajú sa aj na autobusové zastávky, po dohode s obchodmi budú dezinfikovať aj rukoväte košíkov a bankomaty.

"Ide o miesta, kde sa ľudia pravidelne dotýkajú, čo je vysoká pravdepodobnosť prenosu prípadnej nákazy, ak by si zdravý človek po dotyku infikovaného predmetu zaniesol tento vírus do úst alebo oči," skonštatoval s tým, že tento postup schvaľuje ako správny aj hygiena. Dodal, že na dezinfekciu si mesto objednalo profesionálny motorový postrekovač.