Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Hasiči varujú pred zvýšeným rizikom požiarov v júli a auguste

Ilustraćná snímka. Foto: HaZZ v Trnave

Minulý rok v týchto mesiacoch hasiči zasahovali dokopy pri 1315 požiaroch. Tie zapríčinili smrť deviatich osôb a zranili 26.

Bratislava 6. júla (TASR) - Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) varuje pred zvýšeným rizikom požiarov v júli a auguste. Hasiči evidujú nadpriemerné množstvo zásahov pri požiaroch v období letných prázdnin. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia HaZZ Katarína Križanová.

Minulý rok v týchto mesiacoch hasiči zasahovali dokopy pri 1315 požiaroch. Tie zapríčinili smrť deviatich osôb a zranili 26. HaZZ pripomína, že zakázané je najmä fajčiť alebo používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru. Občania by taktiež nemali vypaľovať porasty bylín, kríkov alebo stromov či zakladať oheň tam, kde môže dôjsť k vzniku požiaru alebo k jeho rozšíreniu.

Hasiči vyzývajú občanov a právnické osoby, aby dodržiavali povinnosti a zákazy, ktoré im vyplývajú zo zákona o ochrane pred požiarmi. Za porušenie tohto zákona môže občan dostať pokutu do výšky 331 eur. Ak sa previní právnická osoba alebo fyzická osoba – podnikateľ, pokuta sa môže vyšplhať na 16.596 eur.