Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Hasiči vyťahujú z vody autá po nehodách v Bytči a Makove

Dve dopravné nehody v Žilinskom kraji. V oboch prípadoch skončili autá vo vode. Foto: FB Hasičský a záchranný zbor

TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Žilina 3. mája (TASR) – Hasiči momentálne zasahujú pri dvoch dopravných nehodách v Žilinskom kraji. V meste Bytča a v katastri obce Makov (okres Čadca) skončili osobné motorové vozidlá vo vode. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Doplnila, že v Bytči sa stala nehoda krátko pred druhou hodinou popoludní. "Osobné motorové vozidlo zo zatiaľ nezistených príčin zišlo z vozovky, prerazilo zábradlie a skončilo vo vode. Po príchode hasiči na mieste udalosti zistili, že vozidlo je celé potopené. Na pomoc s vytiahnutím vozidla vyslali na miesto špeciálnu vyslobodzovaciu techniku zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. V čase príchodu hasičov sa jedna dospelá a dve maloleté osoby nachádzali mimo vozidla. Na mieste zasahujú príslušníci HaZZ z Bytče," uviedla Križanová.

V katastri Makova sa stala nehoda krátko po druhej hodine popoludní. "Osobné motorové vozidlo taktiež zišlo z vozovky a skončilo prevrátené na streche v miestnom potoku. V čase príchodu hasičov sa dvaja účastníci nachádzali mimo vozidla. Zasahujúci hasiči preventívne použili sorpčné hady na zachytávanie unikajúcich prevádzkových kvapalín. Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Turzovky a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline so špeciálnou vyslobodzovacou technikou," dodala Križanová.