Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hasiči zasahovali pri búrkach v okresoch Skalica a Senica

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Popadané stromy hasiči odstraňovali z cestných komunikácií a z káblov vysokého napätia.

Skalica/Senica 22. júna (TASR) – V súvislosti s následkami búrky v okresoch Skalica a Senica zasahovali príslušníci Okresných riaditeľstiev Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v 11 prípadoch. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová.

"V súvislosti s prechodom búrkového komplexu územím Záhoria v pondelok (21. 6.) vo večerných hodinách zasahovali hasiči Okresného riaditeľstva HaZZ v Skalici deväťkrát a Okresného riaditeľstva HaZZ v Senici dvakrát," uviedla Košťálová.

K technickým zásahom bolo privolaných aj 17 dobrovoľných hasičských zborov obcí okolitých dedín. Hasiči zasahovali pri odčerpávaní vôd z pivníc rodinných domov, skladových priestorov, pivníc obytných domov a šácht. "Mohutné zrážky zapríčinili i zatopenie motorovej časti osobného motorového vozidla zaparkovaného na cestnej komunikácii v obci Smolinské," informovala krajská hovorkyňa.

Ako doplnila, popadané stromy hasiči odstraňovali z cestných komunikácií a z káblov vysokého napätia. Silný dážď spôsobil i vyliatie miestneho potoka v obci Dubovce. "Celkovo pri udalostiach zasahovalo 11 príslušníkov HaZZ so šiestimi kusmi hasičskej techniky a 74 dobrovoľných hasičov s 20 kusmi hasičskej techniky," uviedla Košťálová.