Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Požiari unimobuniek: Hasiči zasahovali v obci Svinia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pri požiari sa nikto nezranil.

Prešov 9. marca (TASR) - Celkovo jedenásť hasičov so štyrmi kusmi techniky zasahovalo vo štvrtok po 3.00 h pri požiari unimobuniek v radovej zástavbe v obci Svinia v okrese Prešov. Uhasiť požiar pomáhali aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Svinia. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová.

"Požiarom bol zasiahnutý interiér dvoch unimobuniek a celá strecha radovej zástavby. Zasahujúcim hasičom sa požiar podarilo po viac ako troch hodinách zlikvidovať za súčasného rozoberania strešnej konštrukcie. Z dôvodu silného zadymenia boli pri zásahu použité autonómne dýchacie prístroje. Hasenie požiaru komplikovalo množstvo rôzneho horľavého materiálu, nachádzajúceho sa v interiéri. Doprava vody bola na miesto požiaru zabezpečovaná kyvadlovou dopravou," uviedla Knišová.

Pri požiari sa nikto nezranil. "Na miesto udalosti bol privolaný aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania. Následkom požiaru vznikla priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na hodnotu 5000 eur," doplnila Knišová.

Polícia v súvislosti s požiarom vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. "Polícia sa okolnosťami prípadu intenzívne zaoberá, preveruje všetky okolnosti. V danom štádiu vyšetrovania nie je možné zverejniť k prípadu viac informácií," dodala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.