Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

POŽIAR BYTU V TRNAVE: Majiteľom vznikla škoda v hodnote 10.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Príčina vzniku požiaru je v súčasnosti v štádiu vyšetrovania.

Trnava 20. decembra (TASR) - Obyvateľov bytového domu na Jiráskovej ulici v Trnave evakuovali v pondelok v skorých ranných hodinách pre požiar v jednom z bytov. Zasahujúci hasiči ho odpojili od prívodu plynu a elektriny, požiar vznikol podľa krajskej hovorkyne hasičov Leny Košťálovej v miestnosti, kde bol televízor. Plamene sa rozšírili ďalej na nábytok v izbe.

"Hasiči pootvárali okná na medziposchodiach bytovky a aj otvor na strechu. Počas zásahu poskytli predlekársku prvú pomoc jednému z obyvateľov a taktiež aj jednej maloletej osobe. Osoby boli prevezené záchrannou zdravotnou službou do zdravotníckeho zariadenia," uviedla.

Počas zásahu zistili, že jeden byt nachádzajúci sa oproti horiacemu sa nepodarilo evakuovať. "Pomocou výškovej techniky urobili kontrolu bytu z vonkajšej strany, pre zaparkované autá pred domom mali však problémy s rozostavením plošiny. Medzitým sa hasiči skontaktovali s majiteľmi bytu, ktorí potvrdili, že sa v ňom nik nenachádza," dodala hovorkyňa.

Príčina vzniku požiaru je v súčasnosti v štádiu vyšetrovania. Majiteľom bytu vznikla v dôsledku požiaru škoda vyčíslená v hodnote 10.000 eur. Hasičom sa podarilo uchrániť majetok v sume 70.000 eur.