Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hasiči zasahovali pri požiari v Krompachoch i nehode pri Ďurďošíku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Sobotu mali hasiči náročnú.

Krompachy/Ďurďošík 16. februára (TASR) – Hasiči v Košickom kraji zasahovali v sobotu pri požiari trávy i dopravnej nehode. Dve osoby, z toho jedna maloletá, skončili v nemocnici.

Po 14.00 h hasičom nahlásili požiar trávnatého porastu na Hornádskej ulici v Krompachoch. "Na mieste zasahovalo šesť profesionálnych hasičov a 11 príslušníkov dobrovoľných hasičských zborov obcí. Požiar je zlikvidovaný," informoval TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

Medzi obcami Ďurďošík a Košické Oľšany sa stala ešte predpoludním dopravná nehoda, pri ktorej skončilo jedno osobné motorové vozidlo mimo cesty. Žena bola podľa operačného dôstojníka v aute zakliesnená s ťažkými zraneniami. Spolu s dieťaťom, ktoré sa tiež viezlo v aute, ju po fixácii hasiči pomohli naložiť do vozidiel rýchlej lekárskej pomoci. Následne vykonali okrem iného aj protipožiarne opatrenia.

"Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov k dopravnej nehode, pri ktorej utrpeli zranenie dve osoby, z toho jedno bolo maloleté dieťa," uviedla pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Záchranári po ošetrení previezli ženu s úrazom hlavy do nemocnice, kde transportovali aj dieťa. K jeho zdravotnému stavu sa vzhľadom na vek nie je možné podľa hovorkyne vyjadriť.