Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

HORELI BYTY: Hasiči zasahovali pri požiaroch v Lehniciach a Senici

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

V podvečerných hodinách zasahovali hasiči pri požiari bytu na Záhradnej ulici v Senici.

Lehnice/Senica 24. januára (TASR) – Pri požiaroch bytov v Lehniciach v okrese Dunajská Streda a v Senici zasahovali v pondelok (23. 1.) hasiči v Trnavskom kraji. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

Krátko popoludní zasahovali hasiči z Veľkého Mederu v jednom z bytov obytného domu v obci Lehnice. "V byte sa nachádzala zmätená staršia osoba, ktorej bola pre pretrvávajúce dlhodobé zdravotné problémy privolaná záchranná zdravotná služba. K udalosti prišlo v dôsledku pripáleného jedla na plynovom sporáku. Jedlo hasiči ochladili vodou a spotrebič odpojili od zdroja zemného plynu," uviedla Košťálová.

V podvečerných hodinách zasahovali hasiči pri požiari bytu na Záhradnej ulici v Senici. "Požiar vznikol v spálni bytu na druhom poschodí. Ohlasovatelia pred vznikom požiaru použili starší zdroj tepla, tzv. horské slnko. Nesprávnou manipuláciou a nesprávnym uložením na nestabilné podložie prišlo k požiaru, ktorý sa následne rozšíril na nábytok a šatstvo," informovala hovorkyňa krajských hasičov.

Ako doplnila, hasiči súčasne s hasiacimi prácami uskutočnili aj vynášanie spálených vecí z bytu. "Po likvidácii požiaru boli priestory bytu prekontrolované termovíznou kamerou. Žiadne skryté ohniská neboli nájdené. Nájomcom vznikla škoda odhadnutá na sumu 300 eur a hasičom sa svojím zásahom podarilo uchrániť majetok v hodnote 100.000 eur," uviedla Košťálová.