Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Hasiči zasahujú pri požiari domu a traktora v Dobšinej

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Na mieste sa podľa jeho slov nachádzajú dve cisterny, jedno technické vozidlo, 11 hasičov, riadiaci dôstojník aj expertízna skupina.

Bratislava 19. júla (TASR) - Hasiči zasahujú pri požiari traktora a rodinného domu v Dobšinej v okrese Rožňava. Požiar sa im už podarilo dostať pod kontrolu, nevyžiadal si žiadne zranenia ani obete. Pre TASR to potvrdil operačný dôstojník krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Zelená vlna RTVS upozorňuje vodičov, že v Dobšinej je z tohto dôvodu uzavretý hlavný ťah.

Požiar vypukol na Hnileckej ulici, na hlavnom ťahu smerom na Dobšinský kopec. Ako uviedol operačný dôstojník, najprv začal horieť traktor, od ktorého sa následne chytila strecha rodinného domu. "Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať, naďalej pracujú na jeho uhasení. To znamená, že už sa nerozvíja, nešíri a je pod kontrolou," priblížil pre TASR.

Na mieste sa podľa jeho slov nachádzajú dve cisterny, jedno technické vozidlo, 11 hasičov, riadiaci dôstojník aj expertízna skupina. Dodal, že požiar spôsobil škodu nad 200.000 eur.