Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Tatranskej Štrbe horí drevovýroba, zasahujú tam hasiči

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Na mieste zasahuje desať hasičov s piatimi kusmi techniky, uviedol operačný dôstojník.

Tatranská Štrba 30. januára (TASR) - Hasiči zasahujú pri požiari drevovýroby v Tatranskej Štrbe. Ako pre TASR uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, požiar vypukol po polnoci a hasičom sa ho už podarilo lokalizovať.

"Na mieste zasahuje desať hasičov s piatimi kusmi techniky," uviedol operačný dôstojník.


Požiar v Tatranskej Štrbe spôsobil škodu vo výške približne 500.000 eur



Škodu vo výške približne 500.000 eur spôsobil požiar skladu drevovýroby, ku ktorému došlo v pondelok krátko po polnoci v Tatranskej Štrbe v okrese Poprad. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová.

Ako povedala, po ohlásení požiaru strechy na spomenutom sklade boli na miesto vyslaní hasiči z Mengusoviec, Vysokých Tatier, Popradu, Kežmarku, ako aj členovia dobrovoľného hasičského zboru obcí Šuňava a Štrba.

"Zasahujúcim hasičom sa požiar podarilo po viac ako troch hodinách lokalizovať, momentálne naďalej pracujú na jeho likvidácii," uviedla Knišová.

Nakoľko škoda spôsobená požiarom bola predbežne vyčíslená na hodnotu 500.000 eur, na miesto udalosti bola vyslaná aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave.