Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hasičskú súťaž O richtársku palicu vyhrali dobrovoľní hasiči z Jalovca

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

V netradičnej súťaži si počas Hasičskej nedele zmeralo sily deväť dobrovoľných hasičských zborov.

Pribylina 7. augusta (TASR) – Hasičskú súťaž O richtársku palicu vyhrali v nedeľu v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline dobrovoľní hasiči z Jalovca. V netradičnej súťaži si počas Hasičskej nedele zmeralo sily deväť dobrovoľných hasičských zborov. Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) o tom informovalo na svojej internetovej stránke.

Predseda ZMOS Branislav Tréger počas Hasičskej nedele podotkol, že mestá a obce budú vždy stáť na strane dobrovoľných hasičských zborov. "Túto prácu robíte s odvahou, ochotou, obetavosťou, nezištnosťou, vytrvalosťou, máte silný tímový duch. Dávate v prospech nás všetkých svoje životy, silu a nasadenie, aby ste minimalizovali škody z požiarov a mnohých iných udalostí, pri ktorých zasahujete. Veľmi pekne ďakujem za vašu prácu, ktorú robíte aj na úkor svojho voľného času," skonštatoval.

"Oslávme dnes to, že hasiči a ich ušľachtilé hodnoty na pomoc blížnemu zotrvávajú," uviedla riaditeľka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová.

Vyzdvihla tiež mnohé pozitívne vlastnosti dobrovoľných hasičov, ktorí mali vlani na Slovensku približne 6000 výjazdov, doplnilo ZMOS.