Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hasičský zbor v Spišskej Belej bude dezinfikovať verejné priestranstvá

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Vladimír Benko

Mesto vyzýva ľudí, aby sa správali ohľaduplne, počas postreku sa zbytočne nezdržiavali na týchto miestach, neblokovali proces dezinfekcie.

Spišská Belá 19. augusta (TASR) - Dobrovoľný hasičský zbor v Spišskej Belej bude vo štvrtok (20. 8.) v podvečerných hodinách dezinfikovať verejné priestranstvá v meste a mestskej časti Strážky. Informoval o tom vedúci odboru vnútornej správy tamojšieho mestského úradu Ľubomír German.

Podľa neho ide predovšetkým o exponované miesta, kde je predpokladaný zvýšený pohyb verejnosti a koncentrácia osôb, ako napríklad autobusové zastávky, okolie obchodov, úradov, škôl, zariadenia opatrovateľskej služby, Domu nádeje a cintorína, športovísk, detských ihrísk či lavičiek v parkoch.

Mesto vyzýva ľudí, aby sa správali ohľaduplne, počas postreku sa zbytočne nezdržiavali na týchto miestach, neblokovali proces dezinfekcie a nevstupovali na sanované miesta aspoň 30 minút po realizácii postreku.

German priblížil, že postrek bude vykonaný 1-percentným roztokom prostriedku Chloramin T, čo je osvedčený prípravok na báze aktívneho chlóru a slúži na dezinfekciu povrchov a predmetov v komunálnej hygiene. Radnica upozornila, že predmety, ktoré prichádzajú do styku s potravinami, je nutné po dezinfekcii opláchnuť pitnou vodou.