Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Počas žatvy začalo horieť strnisko, požiar zničil 10 hektárov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Na miesto boli nasadené sily a prostriedky z Okresného riaditeľstva HaZZ v Holíči so sídlom v Skalici a dobrovoľné požiarne zbory obcí Holíč, Radimov, Kopčany, Unín, uviedol Mifkovič.

Holíč 15. júla (TASR) – Pri požiari strniska na poli v katastrálnom území mesta Holíč v časti Kopčanský kus, kde práve prebiehala žatva, zasahovali vo štvrtok (14. 7.) popoludní príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). TASR o tom informoval vedúci oddelenia operačného riadenia a integrovaného záchranného systému (IZS) Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Adrián Mifkovič.

"Na miesto boli nasadené sily a prostriedky z Okresného riaditeľstva HaZZ v Holíči so sídlom v Skalici a dobrovoľné požiarne zbory obcí Holíč, Radimov, Kopčany, Unín," uviedol Mifkovič.

Ako doplnil, na likvidácii požiaru sa aktívne podieľali aj zamestnanci Poľnohospodárskeho družstva Gbely. "Tí pomocou pôdneho obracača pokračovali v zapracovaní zhoreniska do pôdy a pomocou postrekovača hasili lokálne ohniská. Plocha požiaru bola približne na desiatich hektároch obilia na koreni," informoval Mifkovič.