Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

POŽIAR RODINNÉHO DOMU: Majiteľom vznikla škoda 230.000 eur

Snímka z miesta požiaru domu v Abranovciach. Foto: TASR - KR HaZZ v Prešove

Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.

Prešov 29. marca (TASR) - Škoda, ktorá vznikla pri utorkovom požiari rodinného domu v Abranovciach v okrese Prešov, bola predbežne vyčíslená na 230.000 eur. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová, požiar bol ohlásený krátko po 1.00 h.

Ako povedala, po príchode hasičov bola zasiahnutá strecha a interiér rodinného domu, prístrešok v ktorom boli zaparkované dve vozidlá, ako aj susedná garáž, na ktorú sa požiar rozšíril a v ktorej sa nachádzalo zaparkované jedno vozidlo.

"Na mieste udalosti zasahovalo 11 príslušníkov Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove so štyrmi kusmi hasičskej techniky, ktorým sa požiar za použitia autonómnych dýchacích prístrojov krátko pred 5.00 h podarilo zlikvidovať," uviedla Knišová.

Na miesto udalosti bola vyslaná aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra (MV) SR v Bratislave. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. Pri udalosti sa nikto nezranil.