Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

HaZZ: V bratislavskom Ružinove horela dodávka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Privolaný zisťovateľ príčin požiarov nevylúčil ako príčinu požiaru ani úmyselné konanie fyzickej osoby.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Na Gagarinovej ulici v bratislavskom Ružinove horela v pondelok (29. 8.) večer dodávka. Škody, ktoré majiteľovi vznikli následkom požiaru, predbežne vyčíslili na 25.000 eur. Privolaný zisťovateľ príčin požiarov nevylúčil ako príčinu požiaru ani úmyselné konanie fyzickej osoby. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Bratislave Štefan Koči.

"Po príjazde na miesto udalosti sa požiar nachádzal v tretej fáze horenia, pričom bol zlikvidovaný jedným vysokotlakovým prúdom. Pri požiari boli použité autonómne dýchacie prístroje," uviedol Koči. Na mieste zasahovali tri posádky príslušníkov Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy z hasičských staníc Radlinského a Hálkova.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. Ďalšie okolnosti, ako aj príčiny, za ktorých k udalosti došlo, sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Uviedol to hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.