Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Chynoranoch horel starší rodinný dom, obyvateľov stihli evakuovať

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hasiči v dýchacích prístrojoch nasadili s cieľom lokalizácie požiaru postupne štyri hasiace prúdy a súčasne skontrolovali zadnú časť domu, pričom v objekte sa už nikto nenachádzal, opísal Petrík.

Chynorany 22. novembra (TASR) - Zásah profesionálnych i dobrovoľných hasičov si v pondelok (21. 11.) večer vyžiadal požiar staršieho rodinného domu v Chynoranoch (okres Partizánske). Pri udalosti sa nik nezranil, príčiny zisťujú. TASR o tom v utorok informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Oheň zasiahol strechu a vnútorné priestory prednej, neobývanej časti jednopodlažného rodinného domu. Stavba sa skladala z troch častí, pričom obytná bola tretia, zadná časť, ktorú požiar nezasiahol," uviedol Petrík. Obyvatelia z domu sa podľa neho stihli bez zranení z objektu evakuovať ešte pred príchodom hasičov.

"Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch nasadili s cieľom lokalizácie požiaru postupne štyri hasiace prúdy a súčasne skontrolovali zadnú časť domu, pričom v objekte sa už nikto nenachádzal," opísal Petrík.

Následne hasiči podľa neho začali s postupným rozoberaním strešnej konštrukcie postihnutého domu, priebežným monitorovaním požiariska pomocou termovíznej kamery, vyhľadávaním a priebežnou likvidáciou skrytých lokálnych ohnísk. Požiar zlikvidovali krátko po 19.30 h.

Pri udalosti zasahovali štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Partizánskeho s dvoma kusmi techniky, dvaja hasiči z Topoľčian s jedným kusom techniky. Pri zásahu profesionálnym hasičom asistovali aj šiesti členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Chynorany a Bošany s dvomi kusmi techniky, ktorí následne vykonávali ďalší dohľad nad požiariskom.