Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Košiciach horel byt, jedna osoba utrpela popáleniny druhého stupňa

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Majiteľ bytu bol ošetrený a následne bola privolaná rýchla lekárska pomoc (RLP), ktorá transportovala zranenú osobu do Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach.

Košice 4. apríla (TASR) – V mestskej časti Košice-Západ na Súľovskej ulici horel v sobotu ráno byt, jeho majiteľ utrpel popáleniny druhého stupňa na rukách a tvári. TASR o tom informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Roman Keruľ s tým, že na mieste zasahovalo 17 profesionálnych hasičov so siedmimi kusmi hasičskej techniky a evakuačný autobus. Na mieste sa nachádzali aj príslušníci Policajného zboru.

Išlo o požiar bytu na štvrtom poschodí. Jednotka na lokalizáciu a likvidáciu použila 1 C prúd a približne 1000 litrov vody. Zásah príslušníkov sťažovalo silné zadymenie. Požiarom bola zasiahnutá predsieň, obývacia izba a kuchyňa. „Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania,“ uviedol hovorca.

Dodal, že po uhasení boli termokamerou skontrolované vedľajšie byty. Majiteľ bytu bol ošetrený a následne bola privolaná rýchla lekárska pomoc (RLP), ktorá transportovala zranenú osobu do Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach. Na mieste bol prítomný aj zaisťovateľ príčin požiarov.