Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V krajskej súťaži v hasičskom športe triumfovali Trenčania a V. Plachý

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Trenčania zvíťazili v súťaži družstiev pred hasičmi z Považskej Bystrice a Prievidze.

Trenčín/Dubnica nad Váhom 7. júna (TASR) – Družstvo profesionálnych hasičov Okresného riaditeľstva (OR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne a Vladimír Plachý z OR HaZZ Prievidza v dvojboji zvíťazili v jubilejnom 25. ročníku krajských pretekov profesionálnych hasičov v hasičskom športe. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Marián Petrík.

Trenčania zvíťazili v súťaži družstiev pred hasičmi z Považskej Bystrice a Prievidze. V dvojboji jednotlivcov skončil na striebornej priečke Matej Kvasnička, tretie miesto obsadil Jakub Fabo (obaja OR HaZZ Trenčín).

"Súťaže sa zúčastnili družstvá zo všetkých okresných riaditeľstiev v Trenčianskom kraji, ktoré už tradične doplnilo družstvo hasičov z Hasičského záchranného zboru Zlínskeho kraja. Do súťaže nastúpilo celkom 58 súťažiacich," uviedol Petrík.

Ako dodal, jednotlivci súťažili vo výstupe do štvrtého podlažia cvičnej veže a v behu na 100 metrov cez prekážky. V súťaži družstiev navyše v štafete na 4 x 100 metrov a v požiarnom útoku. Výstup na vežu absolvovali hasiči v Trenčíne, ostatné disciplíny na dubnickom futbalovom štadióne.