Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

HaZZ: V Kuklove horel rodinný dom, jedna osoba sa intoxikovala

Ilustračná fotkai. Foto: TASR Zdenko Dzurjanin

Osobe poskytli hasiči predlekársku prvú pomoc a po príjazde záchrannej zdravotnej služby bola odovzdaná do jej starostlivosti.

Kuklov 17. augusta (TASR) – Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zasahovali v utorok (16. 8.) v podvečerných hodinách pri požiari rodinného domu v obci Kuklov v okrese Senica. V čase príjazdu hasičskej jednotky sa jedna osoba nachádzala mimo horiaceho objektu s príznakmi intoxikácie splodinami horenia. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová.

Osobe poskytli hasiči predlekársku prvú pomoc a po príjazde záchrannej zdravotnej služby bola odovzdaná do jej starostlivosti. "Lokalizácia a likvidácia sa uskutočnila za použitia vysokotlakových prúdov. Medzičasom bol rodinný dom odpojený od zdroja elektrickej energie. Zasahujúci hasiči vykonali prieskum v dome a pomocou termovíznej kamery vyhľadali psa a vo viacerých klietkach umiestnené vtáky," uviedla Košťálová.

Po likvidácií požiaru boli zadymené priestory domu odvetrávané prirodzenou ventiláciou. "V spolupráci s dobrovoľnými hasičmi bola vykonaná kontrola strešnej konštrukcie rozobratím malej časti krytiny. Požiar sa rozšíril z vonkajšieho prístrešku, kde sa nachádzali uskladnené horľavé materiály. Majiteľom vznikla škoda vyčíslená na 5000 eur. Hasičom sa podarilo uchrániť majetok v sume 40.000 eur. Pri udalosti zasahovali dobrovoľné hasičské zbory obcí Kúty a Borský Svätý Jur," informovala krajská hovorkyňa hasičov.